ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ Ν. 4557/2018 ΣΤΟ ΥΠΕΘΟ

ΛΣΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ Ν. 4557/2018 ΣΤΟ ΥΠΕΘΟ

Την πρόταση ρύθμισης του Ν. 4557/2018 περί Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες συζήτησαν στις 7/3/2024 οι εκπρόσωποι του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού ΥΠΕΘΟ, κ. Μπάμπη Καούκη.

Ο Πρόεδρος του Λ.Σ.Α., κ. Μιχάλης Πόλυγγερ, τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Λ.Σ.Α., κα Μαρίνα Πολίτου, οικονομολόγος και κ. Θωμάς Παπαλιάγκας, δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω κατέθεσαν στα στελέχη του ΥΠΕΘΟ όλες τις πληροφορίες για τα ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των υφιστάμενων διατάξεων, επισημαίνοντας τα σημεία εκείνα που χρήζουν άμεσης ρύθμισης για τους Λογιστές - Φοροτεχνικούς, ως υπόχρεα πρόσωπα εμπλεκόμενα στον νόμο και κυρίως για την ολική δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του Λ.Σ.Α. τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο της συζήτησης υποβάλλοντας πρόταση ρύθμισης των διατάξεων του νόμου για να επιλυθούν ζητήματα από την εφαρμογή τους, επισημαίνοντας και το θέμα της υποχρέωσης τήρησης των μέτρων δέουσας επιμέλειας.

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού, ενημέρωσε τους παριστάμενους για την εξέταση του θέματος από το ΥΠΕΘΟ και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Λ.Σ.Α. ότι θα εισηγηθεί τις προτάσεις του Συλλόγου, ώστε να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό οι ενέργειες για την εκλογίκευση του νομοθετήματος.

8/3/2024

Για τον Λ.Σ.Α.

Ο Πρόεδρος,

Μιχάλης Πόλυγγερ