fbpx
Skip to main content

Δ.Τ.: AML: ΞΧ/ΧΤ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ - ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

AML: ΞΧ/ΧΤ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 21/03/24 η παρουσίαση του Πακέτου Εργαλείων Εφαρμογής Δέουσας Επιμέλειας που εξασφάλισε ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών για τους συναδέλφους.

Ο Πρόεδρος, Μιχάλης Πόλυγγερ, αναφέρθηκε στις περιπτώσεις ολικής δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών συναδέλφων ενημερώνοντας για την πρόταση τροπολογίας που κατατέθηκε στο ΥΠΕΘΟ από τον Λογιστικό Σύλλογο Αθηνών στις 08/03/2024.

Επισήμανε ότι το πακέτο εργαλείων έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες των λογιστικών γραφείων και προσφέρει εγγυημένη επάρκεια κατά τον έλεγχο, καθώς και προστασία από την επικείμενη εφαρμογή των προστίμων που προστέθηκαν με τον νόμο 5090/24-02-2024 στο άρ 46 του Ν.4557/18.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι δυνατότητες του Πακέτου Εργαλείων, τόσο στο σκέλος της έκδοσης της έκθεσης κινδύνου με πρακτικό παράδειγμα, όσο και στο σκέλος των ενεργειών που καλείται ο Λογιστής - Φοροτεχνικός να ακολουθήσει βάσει της νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη τήρηση των μέτρων δέουσας επιμέλειας.

Απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις των συναδέλφων και στο τέλος αναφέρθηκαν αναλυτικά τα κόστη από τον Πρόεδρο, ο οποίος τόνισε ότι αφορούν σε αποκλειστική προσφορά προς τον  Λογιστικό Σύλλογο Αθηνών για τα μέλη του αλλά και για τα ενεργά μέλη όλων των Συλλόγων Λογιστών της χώρας. Τονίστηκε ότι ο Σύλλογος δεν απολαμβάνει κάποιο οικονομικό όφελος.

Σημαντικότερη δε, η επισήμανση του Προέδρου για την υποχρεωτικότητα της παροχής αυτής από τα λογιστικά γραφεία προς τις επιχειρήσεις και η συζήτηση για την κοστολόγησή της.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

 

Ο Πρόεδρος

Μιχάλης Πόλυγγερ

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.